Kleur bekennen

We beginnen bij de basics. Want wat is eigenlijk het verschil tussen pure (zwarte), bruine (of melk-) en witte chocolade? Aan de basis van al deze lekkernijen ligt de cacaoboon, die wordt vermalen en verwerkt tot cacaopoeder en cacaoboter.

  • Om pure chocolade te maken worden een grote hoeveelheid van het poeder, een beetje boter en suiker gemengd. Omdat het cacaogehalte zo hoog is (minimum 70%) heeft pure chocolade een licht bittere smaak. Perfect voor fijnproevers. Goed om te weten: hoe meer cacaopoeder, hoe groter de voordelen voor je gezondheid.
  • Melkchocolade wordt gemaakt met minder cacao en extra melkpoeder. Het soort chocolade dat iedereen wel lijkt te lusten en dat op alle mogelijke manieren gebruikt wordt.
  • En witte chocolade? Daar zit zelfs helemaal geen cacaopoeder in, maar wel lekker veel cacaoboter. Da’s precies de reden waarom sommigen zeggen dat het geen chocolade is. Maar ’t is wel superlekker!

 

Snoep naar ons hart

Wetenschappers hebben recent ontdekt dat pure chocolade je aders flexibel houdt, en ervoor zorgt dat witte bloedcellen niet aan vaatwanden blijven kleven. Zo heb je veel minder kans op hart- en vaatziekten!

 

Brain food

Chocolade zit boordevol flavonolen, een stof die geheugenverlies tegengaat. Neem dus zeker eens een doosje mee naar je grootouders of verras een blokkende student ermee.

 

Mmmm … mineralen!

Mineralen tekort? Dan kan een stukje pure chocolade zeker geen kwaad. Het bevat namelijk heel wat gezonde stoffen als kalium, zink en selenium. Bovendien bevat een reep van 100 g 67% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ijzer!

 

Bye bye dieet

Ja hoor, ’t is echt waar! Na een klein stukje chocolade wordt je eetlust gevoelig verminderd. Het perfecte excuus voor je dagelijkse chocomomentje.

 

Don’t worry, be happy

Deze hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen … Maar chocolade doet wonderen voor je humeur! Dezelfde flavonolen die je geheugen stimuleren, geven je ook een positieve boost. Met chocolade in je tas kan je de hele wereld aan!

 

 

 

 

 

 

 

Onze favorieten

Speciaal voor jou hebben we topchocolade uitgekozen!

 

Pralines van ‘Bites of Eden – Smaakboetiek’

Iets te vieren, een speciale gelegenheid of gewoon zomaar? De artisanale pralines van ‘Bites of Eden – Smaakboetiek’ smaken altijd naar meer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chocoladeparels van ‘Bites of Eden – Smaakboetiek’

Laat een melk-, witte of pure chocoladeparel in je warme melk vallen en voilà … Een heerlijk kopje hot chocolate!

 

 

 

 

 

 

 

Tony’s Chocolonely Proeverijtje – bij Albert Heijn

Kan je niet kiezen? Dan koop je toch gewoon een Proeverijtje, zodat je 6 verschillende soorten kan proberen. Want Tony’s Chocolonely is niet voor niets de favoriet van heel Nederland.

 

 

 

 

 

 

 

 

Godiva Tablet Salted Caramel – bij Albert Heijn

Romige melkchocolade en gezouten karamel? Yes please!